Andalúzia látnivalók, kirándulási lehetőségek

Mijas (a szállástól 20 perc autóval)

Andalúzia egyik legfestőibb kisvárosa Mijas, pontosabban Mijas Pueblo, 450 méteres magasságban húzódik meg a hegyekben a Costa del Sol-on. A városban található a Ferias elnevezésű bikaviadal aréna, ami a legősibb Spanyolországban.

Mi köze van a szamaraknak Mijas-hoz?

A városban “működik” az ún. Burro taxi, azaz a csacsi taxi, 20-25 euró fejében egy 20 perces csacsin-lovaglós városnézésen vehetünk részt, olyan részét is bejárhatjuk a Mijasnak, ahová már autókat sem engednek be, és még a lábunkat is kímélhetjük. Van egy vices csacsi taxiállomás is, ahol a négylábú taxisok pihennek, némelyiküknek még rendszám is van a homlokán:)

A város főterén keresztül eljuthatunk egy teraszra, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Mijas Costa-ra (Mijas tengerparti részére).

mijas_01
fuengirola1

Fuengirola (15 perc)

A Malagától 40 km-re található, a Sierra de Mijas lábánál fekvő Fuengirola, bár népszerű célpont a turisták körében, magas épületei ellenére spanyolosabb, mint Benalmadena. Családoknak, idősebbeknek ideális nyaralóhely. Fuengirola híres tiszta, szépen karbantartott, 7 kilométeres homokos tengerpartjáról. Bár népszerűsége révén rendkívül beépített, sok történelmi emlék (pl. egy római villa maradványa), és park található a településen, és megcsodálhatjuk a régi, és az új kikötőt, ahova minden héten friss hal érkezik. Sok étterem, és a tengerparton is sok programlehetőség várja az itt nyaralókat.

A Bioparc állatkertben Andalúzia és az egész világ növény- és állatkülönlegességeit és egyéb természeti szépségeiben gyönyörködhetünk. Érdekes, kifejezetten színvonalas állatkert. Az állatoknak nagy helyük van, a látogatóktól a lehető legkevesebb akadály választja el őket, melyek zömmel természetes akadályok.

bioparc_1

A Sohail vártól beláthatjuk az egész partot. A várba nem érdemes bemenni, a kilátás miatt viszont érdemes feljönni. A keddi és szombati piac is kiemelendő: egy igazi spanyol piacot ismerhetünk meg miközben friss, lédús spanyol gyümölcshöz jutunk. Fuengirola bikaviadal arénájában pedig rendszeres bikaviadalokat is tartanak.

castle_1

Az Aquamijas csúszdaparkban is eltölthetnek egy élménydús napot, akik az efféle szórakozásra vágynak. A legkisebbeknek külön élménymedence, hullámfürdő, vízitorna animátorokkal és a bevállalósoknak többféle csúszási lehetőség teszi teljessé a napot.

waterpark_1

Benalmadena (35 perc)

Malaga városától 12 km-re nyugatra, Torremolinos, és Fuengirola között található település a Costa del Sol egyik első számú nyaralócélpontja. Családok számára is ideális, de jelentős éjszakai élet is van. Benalmadena számos látnivalót kínál.

A város három részből áll: az eredeti település, Benalmadena Pueblo a tengerszint felett 200 méterrel fekszik. Szép fehér házak, számos bár és étterem csábít egy itteni sétára a régi utcákon. Ez egy teljesen más világ, mint a nyaralórész, autentikus, régi spanyol hangulata van.

benalmadena_1

Benalmadena Costa a strandok, szállodák, a kikötő és a szórakozóhelyek színhelye. 8 km hosszú strandján ugyan a homok nem annyira finom és szép, mint a Costa del Sol néhány másik településén, de mindent megtesznek azért, hogy igen tiszta legyen.

Érdemes megnézni a Puerto Marina kikötőt is, mely szép és hangulatos, valamint egyedi építészeti megoldásai vannak. A város éjszakai élete is ott, valamint a 24 órás téren összpontosul.